Interessante links

We geven deze links louter informatief. Deze website staat niet altijd achter de doelstellingen van onderstaande organisaties en hun aangeboden hulp. We kunnen ook niet garant staan dat de aangeboden hulp of dienstverlening betrouwbaar en efficiënt is.

Algemene info voor bevolking

Seksonderzoek
Een blog over seksonderzoek, cijfers, statistieken, nieuwe ontdekkingen, i.v.m. seks en relaties.

e-gezondheid.be
Op deze zeer informatieve website over seks en gezondheid vind je allerlei info over seksuele problemen en tips voor een gezond en goed seksleven. Klik in de rubriek links op het scherm om alle thema's te openen.

Sense
Zeer uitvoerige informatieve website over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

http://www.seksueledisfuncties.nl/
Boek voor de professionele seksuologische hulpverlener dat houvast biedt aan de beroepsbeoefenaar die in de praktijk werkt met mensen met seksuele problemen. Stapsgewijs wordt onderscheiden welke interventies bij welke klacht passend zijn.  Elke stoornis bevat een beschrijving van de fenomenologie, de prevalentie en incidentie, en een beknopt overzicht van de somatische en psychologische etiologie. Daarna volgen de diagnostiek en de behandelingsmogelijkheden. Elk hoofdstuk biedt vervolgens een beknopt overzicht van de state-of-the-art: wat weten we over deze seksuele stoornis en wat behoeft verder onderzoek. Naast de tekst bevat elk hoofdstuk een beslismatrix waarin de te volgen strategieën in diagnostiek en behandeling beknopt worden weergegeven. De matrix duidt aan welke interventies bruikbaar zijn in 1e of de 2e lijnshulpverlening, voorzover dit mogelijk is.  Op de website is aanvullende informatie adhv vragenlijsten, enz.

Bijwerkingen van geneesmiddelen
Via deze link vind je een tabel met geneesmiddelen waar bijwerkingen op seksueel verlangen en seksueel plezier aangetoond is.

Boeken over seks
Een heel arsenaal aan boeken rond diverse seksonderwerpen gaande van handicap, ziekte en seks, misbruik tot erotische literatuur vindt u op  http://www.boekenoverseks.nl/

Sensoa
Website van het vormings- en studiecentrum Sensoa

MediPedia: ziekte-encyclopedie
MediaPedia is een medische encyclopedie voor het grote publiek.U vindt er alle informatie over ziekten, hun diagnose, hun symptomen en de nieuwste behandelingen. MediPedia bevat ook getuigenissen van patiënten, naasten en professionals, maar ook tests, actueel nieuws, beelden en videofragmenten. http://www.medipedia.be

Website rond het werken met sekscontracten bij koppels, seksueel grensoverschrijdend gedrag, toestemming voor seks en grenzen, vals beschuldigd, enz.
http://www.sekscontract.be


cRZ 
Als STUDIECENTRUM legt het cRZ de vinger aan de pols van belangrijke maatschappelijke evoluties in het denken over en het omgaan met relatie, vruchtbaarheid, seksualiteit en zwangerschap en de keuzes die daarbij horen. De resultaten van overleg en studie worden gebundeld in publicaties en vormingsmateriaal. Het cRZ heeft ook een HULPAANBOD met een lage drempel.

Tijdschrift voor seksuologie
Dit tijdschrift behandelt voor seksuologen een heel arsenaal van seksuologische problemen. Van oudere nummers kan je de volledige tekst raadplegen.

Leer vrijen met video's
Seks is leuk, seks kan heel fijn zijn en seks is ook belangrijk”. Met deze woorden begint de voorstelling van de website www.hoehetmoet.be die in Nederland werd ontworpen in samenwerking met seksuologen. Mensen die het willen kunnen er leren vrijen met behulp van aanschouwelijke video’s. 

Hulpverlening

I.T.E.R. Centrum voor daderhulp 
I.T.E.R. is een samenwerkingsverband tussen C.A.W. Archipel-Groot Eiland v.z.w., C.G.G.Z. Ahasverus v.z.w. en de Leerprojecten. Deze drie diensten hebben hun krachten gebundeld en één begeleidings- en behandelingsteam voor het hele gerechtelijk arrondissement Brussel/Halle/Vilvoorde op poten gezet. Dit vormt meteen de lokale uitwerking van het samenwerkingsprotocol tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Ministerie van Justitie inzake de begeleiding en behandeling van daders van seksueel misbruik. Voor Archipel-Groot Eiland geldt bovendien dat het ook bevoegd is voor welzijnsbegeleidingen in het arrondissement Leuven.

Vaginisme (www.vaginisme.be)
Website van seksuologe Lotte Loones. Zelfstandige groepspraktijk gespecialiseerd in seksuele problemen, behandeling van vaginisme, bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (+ Barbara Van Esbroeck: relatie-therapie).

Films over seks en intimiteit www.vanhemertprodukties.nl
Filmproductiebedrijf dat een drietal films over seksualiteit en intimiteit maakte:
Als handen spreken (over seksualiteit en intimiteit bij ouderen), van twee wallletjes (over biseksualiteit) en intieme grenzen (over intimiteit in de zorg).

Interfacultair Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen (KULeuven) 
Website van het instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen KULeuven

Jeugd en Seksualiteit vzw. 
Jeugd en Seksualiteit richt zich tot kinderen en jongeren en tot hun begeleiders. De focus van de werking ligt op het werk in de vrije tijd. Jeugd en Seksualiteit beschouwt het thema relaties en seksualiteit in zijn brede betekenis. Er is een uitgebreid aanbod over verliefd zijn en versieren, vrijen en veilig vrijen, jaloezie en vertrouwen, homo-hetero-bi, echtscheiding, omgaan met seksueel getinte situaties in het jeugdwerk, dichten en fantaseren over relaties en seks, lijfspelen, vrijheid en geborgenheid ... Op deze site lees je meer over ons aanbod publicaties, spelen en vormingen.

Limits vzw. 
Limits is een team van zeven deskundigen (universitair geschoolden, vijf vrouwen en twee mannen) die allen een ruime ervaring hebben in de opvang en het begeleiden van klachten omtrent pesten en ongewenst seksueel gedrag op het werk. Limits leidt ook vertrouwenspersonen en preventieadviseurs op inzake deze materie.

Pasop vzw. 
PASOP vzw is er voor vrouwen en mannen die werken in de prostitutie in Oost- en West-Vlaanderen. Zij kunnen gratis en anoniem bij de vzw terecht voor beroepsgebonden informatie: medisch onderzoek en vaccinaties, psychosociale ondersteuning, administratief-juridische zaken en doorverwijzing naar de juiste dienst.

Relaties & seksualiteit
Het cRZ is een expertisecentrum met een eigen hulpaanbod dat werkt rond ongeplande zwangerschap, tienerzwangerschap, (post)abortus en prenatale diagnose.

Seksualiteit.be 
Op deze site van Seksualiteit.be komt u meer te weten over seksualiteit: lees erover, praat erover, speel ermee of stel een vraag. Het seksuologen-team van Seksualiteit.be hoopt dat de lage drempel van internet ertoe bijdraagt dat mensen niet alleen met hun vragen over seksualiteit blijven zitten. Deze site geeft u mogelijk een verhelderende kijk op seksualiteit.

Vereniging voor seksuologie vzw
Dit is de website van de Vlaamse vereniging van Seksuologen

Société des Sexologues Universitaires de Belgique
Waalse tegenhanger van de Vlaamse Vereniging van Seksuologen 

Universitair Forensisch Centrum 
Het UFC biedt een gespecialiseerde ambulante behandeling aan personen die afwijkend seksueel gedrag stellen. Het UFC staat in voor de wetenschappelijke en logistieke ondersteuning van de teams die de aanpak van deze problematiek in Vlaanderen mogelijk maken.

Nederlandse Vereniging voor Seksuologie
Nederlandse tegenhanger van de Vlaamse Vereniging van Seksuologen.

Rutgers Nisso Groep
De Rutgers Nisso Groep, kenniscentrum seksualiteit, doet onderzoek, ontwikkelt voorlichtingsprogramma's en heeft een eigen InformatieCentrum op het gebied van seksualiteit

Seksualiteit.nl
Site voor jongeren, volwassenen en profssioenals. Met van alles over de leuke en soms ook minder leuke kanten van seksualiteit.

Sekstherapie Online : behandeling van seksuele problemen online.  Diagnostiek en behandeling van erectieproblemen, te vroeg klaarkomen, geen zin in vrijen

www.eleos.nl
Eleos biedt seksuologische hulp aan jongeren en volwassenen met seksuele problemen vanuit een christelijke identiteit.

www.hulpbijseksverslaving.com
Site over seksverslaving met mogelijkheid van e-hulp

www.interapy.nl
Interapy geeft internetbehandeling voor jongeren die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld of seksuele intimidatie.

www.sekstherapie.nl
E-hulp  bij seksuele problemen

www.sense.info
Site voor jongeren over seksuele gezondheid met mogelijkheden voor hulp

Virenze Internettherapie
Virenze, betrouwbare e-hulp bij seksuele problemen

Deconnection
0ntwikkeling van het complementaire en integrale seksuologische vakgebied.
www.deconnection.org

Lotgenoten seksueel geweld
www.LotgenotenSeksueelGeweld.nl

Seksverslaving

Mensen met een seksverslaving en hun familieleden
http://www.sanon.be   en http://www.sca-recovery.org

Sexaholics anonymous (SA)
Herstelprogramma voor wie verslaafd is aan lust en seks, volgens de twaalf stappen en tradities van de Anonieme Alcoholisten.
www.sexaholicsanonymous.be
www.sanon.be
www.anoniemeseksverslaafden.be

Website van de zelfhulpgroep voor seksverslaafden
waar alle informatie op staat:  www.anoniemeseksverslaafden.be
Er zijn groepen in Antwerpen, Leuven, Brussel en Gent. Klik hier voor de folder

www.seksverslaving.info
Site met informatie over seksverslaving

Mannelijke seksualiteit

www.erectie.info
Informatie over erectiestoornis met mogelijkheid voor e-hulp

www.andrologie.nl

Site geeft informatie voor zowel patiënten als professionals. over anatomie, fysiologie en aandoeningen binnen de andrologie.

http://www.erectiestoornis.nl/
Zeer uitgebreide site over erectieproblemen bij mannen.

http://www.stevig-gesprek.nl/
Website van Pfizer over erectieproblemen bij mannen.

Vrouwelijke seksualiteit

www.femerotica.nl
Site over zoeken van seksuele opwinding en orgasme

www.shespot.nl
Site met respectvolle erotica

www.mailfemale.nl
Site met respectvolle erotica

www.zininseks.nl
Site voor zowel publiek als professionals over seksueel verlangen en opwinding bij vrouwen

Seks en handicap

Stichting Handicap en Seksualiteit Drie jaar geleden heeft de Stichting Handicap en Seksualiteit ('de schildpad') besloten om een landelijke website in het leven te roepen. De eerste jaren hebben we tweewekelijks spreekuren gedraaid en volgens ons is het noodzakelijk om een goede website in de lucht te hebben. Tot voor kort kon je informatie en advies rondom handicap en seksualiteit bij iedere chronische ziekte verkrijgen via de eigen websites.

Zoenen en zo
Zoenen en zo is de site over seksualiteit en relaties voor jongeren met een handicap.

Leuk

www.sensuelebieren.be
Sensuele bieren : info over sensueel bier als liefdeselixir, tongstrelende hapjes, afrodisiaca, libido, romantiek, enz.