Relatietevredenheidstest

Bent u tevreden met uw relatie?
Voelt u zich bemind? Veilig? Vrij? Hoe vaak heeft u ruzie over geld? En hoe zit het met de seks? Geef eerlijk antwoord en ontdek de knelpunten in uw verhouding.
Er zijn geen vaststaande regels voor hoe je als partners met elkaar om dient te gaan. Zelfs iets basaals als communicatie is niet in alle relaties even belangrijk: het ene stel wacht liefst tot een conflict zich vanzelf oplost, terwijl het andere stel niet rust tot de onderste steen boven is gehaald. Het is maar net waar je je allebei prettig bij voelt.
In deze relatietest draait het om u: uw behoeften, uw wensen, uw kant van het verhaal, uw waarden en opvattingen. Lees elke bewering aandachtig en noteer het antwoord dat het beste bij u past. Het kan zijn dat sommige situaties niet relevant voor u zijn. Kiest u in dat geval het antwoord dat u zou kiezen wanneer u zich wél in die omstandigheden zou bevinden.

Deze relatiegezondheidstest is ontworpen om verschillende aspecten van interactie in een paar te evalueren. In tegenstelling tot andere relatie-/liefdetests, is de test die je gaat doen niet gebaseerd op waardeoordelen over hoe een relatie zou moeten werken. Sommige gedragspatronen zijn over het algemeen ongezond, zowel voor de relatie als voor de betrokkenen. In andere opzichten kan wat voor het ene stel werkt, echter een ramp zijn voor het andere.

In deze relatiegezondheidstest ben JIJ het referentiepunt: jouw behoeften, jouw wensen, jouw standpunt, jouw waarden en jouw overtuigingen. Deze test helpt je gebieden te identificeren die ervoor zorgen dat je relatie op de klippen loopt. Mogelijk bent u al op de hoogte van enkele van de problemen waarop wordt gewezen (indien aanwezig). Anderen, waarvan je je misschien nog niet bewust bent, kunnen de bron zijn van frustratie en woede die uit het niets lijkt te komen. In ieder geval kun je de resultaten van deze test gebruiken als indicatoren voor welke gebieden in je relatie baat kunnen hebben bij wat reflectie en werk.

Lees elke stelling goed door en geef aan welke optie het beste op u van toepassing is. Er kunnen enkele vragen zijn die situaties beschrijven die niet op u van toepassing zijn. Kies in dergelijke gevallen het antwoord dat u hoogstwaarschijnlijk zou kiezen als u zich ooit in dergelijke omstandigheden zou bevinden.

Het is aan te raden om als koppel los van elkaar de test in te vullen. Je kunt de totaal uitslag nemen als uitgangspunt om te kijken hoe tevreden je over de relatie bent. Je kunt de individuele resultaten nemen om de mening over de relatie met elkaar te vergelijken.

Deze test is een vertaalde en aangepaste versie van de Relationship Satisfaction Test. Hij bevat 100 vragen. Je moet alle vragen beantwoorden om een goed resultaat te kunnen inschatten. Controleer desgevallend in het rooster bovenaan of je alle vragen opgelost hebt. Klik op een vraag om deze alsdanog te beantwoorden.

Let op : als u de test opnieuw wil maken kunt u best even uit de test klikken en naar het hoofdscherm gaan en dan terug om te vermijden dat de vorige antwoorden blijven staan.

Wilt u een gesprek met een hulpverlener/relatietherapeut omtrent deze test klik hier

Bronnen
https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/tevreden-met-je-relatie/

https://psychologytoday.tests.psychtests.com/bin/transfer

https://www.psychologytoday.com/us/tests/relationships/relationship-health-test-couples-without-kids

https://testyourself.psychtests.com/category/8

Print Friendly, PDF & Email